Stránky

piatok 9. októbra 2015

Zapekané cestoviny s tekvicou

Prvý deň od mojich vnútorných sľubov a môžem skonštatovať nasledovné.
Odolala som pokušeniu objednávať a bolo to naozaj TAKÉ ťažké.
Odolala som pokušeniu poradiť tam, kde o to nestáli a bolo to úžasne jednoduché.
Do tretice som ráno s nadšením pozrela do chladničky, čo zdravé si urobím na obed a pri tom úbohom pohľade, ma moje nadšenie rýchlo opustilo. S nádejou som pozrela do mrazničky, kde sa bezducho povaľovali namrazené zásoby sáčkov s materským mliekom.
Ešte raz som pozrela do chladničky a potom som predsa len vyhrabala zo spodku zásuvky na zeleninu jednu tekvicu.
Paráda, niečo vymyslím. Našla som dva príjemné recepty, jeden na cestoviny a druhý na koláč. Koláč sa však odkladá pre nedostatok Chrumkinej spolupráce.
Recept na cestoviny a malú vizualizáciu však ponúkam ;)
PS: Oproti receptu som musela urobiť malú zmenu - pridala som slaninu, aby to nebolo úplne zdravé a nespôsobila tak svojmu organizmu šok a napokon preto, ze môj muž by mi to asi nezjedol :P

Čo potrebujeme:
400g cestovín
2 PL olivového oleja
3 šálky tekvicového pyré (ja som len nastrúhala)
1/4 šálky parmezánu
1/4 šálky eidamu
1 cibuľa
1/2 šálky mlieka
1/4 šálky strúhanky
soľ
čierne korenie
muškátový oriešok

Ako na to:
Rúru si predohrejeme na 200 stupňov, zapekaciu misu jemne potrieme olivovým olejom. Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
Na panvici si rozohrejeme olej, speníme cibuľku, dochutíme korením, soľou a muškátovým orieškom. V tejto fáze som pridala trochu slaniny a mierne opiekla. Následne pridáme tekvicové pyré so syrmi, mliekom a miešame, dokiaľ sa syry nerozpustia a nevytvorí sa hladká omáčka. Touto omáčkou prelejeme cestoviny, premiešame a vrch posypeme strúhankou. Zapekáme 25-30 minút, aby bol vrch pekne hnedý a chrumkavý.

Dobrú chuť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára