Dnes bol krásny jesenný slnečný deň a presne také mám rada. Obliekla som Chrumku, zapriahla Bennyho a šli sme si vychutnať jeden z posledných pekných dní. Bolo to príjemné. To šušťanie suchého lístia pod nohami, plná tvár poletujúceho babieho leta... Idylka :)
Dnes bol Chrumkin veľký deň, dostala prvý príkrm - ryžovú kašu zarobenú s maminým mliečkom. Okrem bruška bola všade, dôležité však je, že jej chutilo a už odfukuje s plným bruškom - samozrejme, že sa dorazila mojim mliečkom a ja dúfam, že to tak ešte dlho bude :)
Včera mi prišla kuchárska kniha a hneď som sa nechala inšpirovať - upiekla som focacciu.
Je to rýchly a chutný taliansky chlebík a ja stále len chodím do kuchyne a odlamujem si.
Páči sa, recept, ak by mal niekto chuť.
170g hladkej múky
200g polohrubej múky
200ml vlažnej vody
1 ČL suchého droždia
5 PL olivového oleja
Bylinková soľ
Sušené olivy (nemala som sušené, šli normálne)
Postup:
Zmiešame preosiatu múku s vodou, droždím a 2 lyžicami oleja. Vypracujeme cesto, ktoré miesime asi štvrť hodinku. Cesto vložíme do väčšej misy, prikryjeme vlhkou utierkou a necháme odpočívať 90 minút.
Cesto pomaly premiesime, aby sme z neho vytlačili vzduchové bubliny a vložíme do kruhovej formy s priemerom 30 cm, ktorú sme si predtým vymastili olivovým olejom. Opäť necháme prikryté pol hodinku.
Cesto postláčame prstami, aby vznikli jamky, pokvapkáme zvyškom oleja a potrieme aj kraje, posolíme bylinkovou soľou a olivami, znova necháme pol hodinku stáť.
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov, cesto pofŕkame vodou a pečieme cca 40 minút.
Dobrú chuť a dobrú noc :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára