Stránky

pondelok 2. januára 2017

Ranajky - zaklad dna

Dnes sa v nasej kuchyni stretli suroviny, ktore sa vacsinou nestretnu len tak pospolu a tak som to vyuzila...
Urobila som si taketo uzasne medove hrianky opekane na masle s mascarpone a cucoriedkami, posypne mandlovymi lupienkami 😋


Ak by niekto mal zaujem vyskusat, nech sa paci, recept: 

V miske si zmiesame vajicka, mlieko, med (ja som mala pomer 2ks:4PL:2PL) a namocime do tejto zmesi krajce chleba. Nechame sosat chlebik po 5 minut z kazdej strany, nech sa dobre napije.  
Na panvici si roztopime trochu masla a chlebik z oboch stran opecieme. 
V dalsej miske si zmiesame mascarpone a cucoriedky (moze byt akekolvek drobne ovocie) a rovnomerne natrieme na este teplu hrianku. Prikryjeme druhou teplou hriankou a posypeme oprazenymi mandlovymi lupienkami. 

Slintala som, uz ked sa chlebik opekal, lebo to bola neskutocna vona, uuuplne ina, ako ked sa robia vajickove chleby, to clovek vacsinou vetra pol dna 🤦🏻♀️

Dala som ochutnat aj Chrumke a cuduj sa svete, ochutnala, aj ked ona sladke velmi nemusi ☺️

A ze plati - ranajky zaklad dna, to potvrdzujem. Tak ju nastartovali, ze zaspala az pred pol hodinkou 😂

Tak ak skusite, prajem dobru chut 😋

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára